Kosten van de vakantie

Voor ons zit de zomervakantie er nu ook echt op en de eerste dagen werken zitten er ook al weer op. V had eigenlijk nog een week vrij na de vakantie, maar het werk had haar toch al een dag eerder nodig. Ik was zelf op donderdag weer begonnen na ruim twee dagen nog thuis geweest te zijn nadat we terug kwamen van vakantie. De laatste kosten die gemaakt zijn met de creditcard moeten nog betaald worden, maar de totale kosten van de vakantie zijn inmiddels wel bekend en in de persoonlijke financiën opgenomen.

Ooit heb ik voor mijzelf een stelregel gemaakt als het gaat om kosten van een vakantie. Deze stelregel gaat er vanuit dat een vakantie écht duur wordt zodra de kosten per dag de € 100,- per persoon overschrijden. Dit bedrag is inclusief vervoer, overnachting, eten en activiteiten. Het is een bedrag wat eigenlijk nergens op gebaseerd is, maar gewoon bedacht is door mijzelf.

Meestal blijf ik netjes onder dit streefbedrag wat per dag ‘gereserveerd’ is. Het is uiteraard niet zo dat ik per dag nooit meer dan € 100,- uit mag geven van mezelf. Maar als de vakantie afgelopen is worden alle kosten opgeteld en gedeeld door het aantal dagen dat ik weg was. Over het algemeen komt deze stelregel prima uit. Zo ook deze vakantie.

De totale kosten voor de afgelopen vakantie zijn € 2.459,67,-. Van dit bedrag is € 1.049,25,- uitgegeven aan overnachtingen. Gemiddeld komt dat op net iets meer dan € 65 per nacht uit. De rest van het bedrag is uitgegeven aan brandstof (€ 299,51), tol (€ 140,24), boodschappen en uit eten. Kosten aan uitjes zijn er bijna niet gemaakt dus dat is te verwaarlozen.

In totaal zijn we 17 dagen weggeweest. Als je de € 2.459,67 dan door 17 deelt en dat weer deelt door 2 personen, dan komt het gemiddelde bedrag per dag uit op € 72,34,- per persoon. Uiteindelijk valt dit netjes binnen het streefbedrag van € 100 per persoon, maar toch vind ik het zelf een vrij prijzige vakantie geworden. Duurder dan ik verwacht had althans. Dit is voornamelijk te danken aan het veelvuldige uiteten.

We hebben echter ultiem genoten en zijn weer lekker uitgerust om er weer met frisse zin tegenaan te gaan.

Hanteer jij een streefbedrag per dag voor vakanties?

Tagged ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.