Kleine update over “oude buren, andere tijden”

Op 9 oktober schreef ik dat mijn oude overburen hun woning te koop gezet hadden. Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt aangezien ik benieuwd was binnen wat voor een termijn het huis verkocht zou worden. Vanavond dacht ik er weer even aan om te kijken op Funda. Tot mijn verbazing is het binnen 3 weken onder voorbehoud (van financiering?) verkocht.

Dat is dan om precies te zijn 18 maanden sneller gegaan dan met mijn woning destijds. En dat slechts 1.5 tot 2 jaar later. Hoe snel dat tijden kunnen veranderen is echt bizar. Hopelijk slaat de huizengekte die nu aan de gang is niet om naar een (nog heftigere) huizenbubbel zoals we die 10 jaar geleden gezien hebben met alle gevolgen van dien.

Tagged ,

2 thoughts on “Kleine update over “oude buren, andere tijden”

  1. De ECB heeft afgelopen week haar opkoopprogramma gehalveerd, maar ook met een jaar verlengd. Daarbij hoort de verwachting dat de rente dus ook nog langdurig laag blijft. Spaarrente 0 en extra ruimte voor de woningmarkt-bubbel, vrees ik…

    1. Ik vrees hetzelfde. Dit bied alleen maar mogelijkheden voor mensen om (te) hoge hypotheken af te sluiten. Wat gaan ze doen als hun rentevast periode afloopt en dan ineens in dubbele of nog hogere lasten komen… Ik vrees dat de ECB daar niet over na denkt en alleen de korte termijn overzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.