Klein unicum, eigenlijk twee

Vandaag hebben wij een klein unicum meegemaakt. Wij begeven ons sinds eind maart van dit jaar op de beurs en beleggen sinds die tijd periodiek een bedrag in. We leggen dan een deel van ons (overgebleven) geld in een tweetal fondsen. Zoals trouwe lezers waarschijnlijk wel weten zijn dat VTI en VXUS. De aandelen, of fondsen in dit geval, kopen wij via broker DeGiro en wij houden de waarde zelf bij in een simpele Excel sheet.

Daarnaast keken we regelmatig op Google Finance waar we onze portfolio in de gaten hielden. Eerder berichtte ik dat deze dienst gestopt was, maar via een omweg is deze toch nog te bereiken. Toen ik van het weekend op deze site keek zag ik dat ons belegd vermogen bijna de $1000 had bereikt.

Vandaag was het unicum. We hebben een belegd vermogen van meer dan $1000 op dit moment. Sinds eind maart 2017 hebben wij hierop een rendement van 7.30% behaalt. Dit rendement is grotendeels te danken aan het aandelenfonds welke bestaat uit bedrijven uit Amerika.Portfolio december 2017

Zelf hebben we op dit moment geen obligaties in onze portefeuille zitten aangezien ons dat te weinig oplevert. Verder kunnen we zeggen dat we nog maar een klein gedeelte van ons vermogen in aandelen hebben belegd. Naast deze $1000 hebben we namelijk zo’n 16K á 17K cash achter de hand. Grotendeels is dit bestemd voor de aflossing van de studieschuld van V en de rest is onze emergency buffer.

Wat is dan het tweede unicum? Wij mochten vandaag allebei eerder naar huis vanwege het slechte weer. Voor V is dit niet heel bijzonder aangezien ze ook regelmatig thuis mag werken, maar voor mij is dat wel bijzonder te noemen. Thuis werken zou technisch gezien mogelijk zijn, echter wordt dit niet goedgekeurd door de werkgever. Zo moest ik vandaag ook aantreden. Met een afstand van ruim 42 kilometer over de weg kan dit onderweg problemen opleveren, zeker met de weersomstandigheden van vandaag. Op de heen weg was het echter zo rustig waardoor het wel een zomerdag in de vakantie leek.

Naar mate de dag vorderde en de berichten van code oranje naar code rood veranderde, stuurde de werkgever een bericht uit naar iedereen dat we om 14:00 uur mochten gaan als we wilden. Zelf heb ik de fileberichten richting huis in de gaten gehouden en uiteindelijk ben ik om 15:30 uur vertrokken. Een uurtje later kwam ik netjes voor de spits thuis.

Al met al een leuke dag mag ik toch wel concluderen.

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.