Kinderbijslag aangevraagd

Magneet GeldSinds dat wij een kindje hebben gekregen hebben wij recht op kinderbijslag. Althans, we hebben er recht op nadat het eerste nieuwe kwartaal is afgelopen. Dat betekent dat wij onze eerste betaling in oktober zullen mogen ontvangen. De SVB betaald namelijk achteraf. Op hun website kan je invullen wanneer je kind geboren is zodat je precies kan zien wanneer de eerste betaling zal zijn. Via deze link kan je precies zien wanneer de SVB uitbetaald. Wij zijn van plan om de kinderbijslag allemaal apart te zetten op een beleggingsrekening. Met een beetje geluk hoeven we er de komende 18 jaar niet aan te zitten en kan het gebruikt worden voor een studie van B.

Op welke manier we het geld willen beleggen is nog niet besloten, maar ik denk dat het een DeGiro beleggingsrekening (affiliate link) op naam van B zal worden.

Wat doen/deden jullie met de ontvangen kinderbijslag?

Tagged , ,

6 thoughts on “Kinderbijslag aangevraagd

  1. Wat goed dat je het allemaal op een beleggersrekening gaat storten! Dat is ook ons doel voor over een x aantal jaar.. Ben benieuwd hoe jullie de portefeuille gaan insteken, iets conservatiever of juist niet?

    1. We moeten het samen nog eens worden voordat het erop gestort kan worden, maar als het gaat gebeuren, dan denk ik dat het volledig in aandelen gaat. Wel een of ander weid verspreid index fonds met lage TER en grote spreiding.

  2. wij zetten het ook apart. beleggen durf ik er niet echt mee maar t staat wel op een spaarrekening en sinds kort op een deposito. toch iets hogere rente. wel maar een half jaar. langer kan daar niet en ook geen zin om al t geld weer te verhuizen 😉 maar met de deposito iig 0,45% rente ipv 0,3 bij moneyou (bij de ing nog maar 0,03… dus scheelt sowieso al)

  3. We sparen de KB hier ook en beleggen er maandelijks 100 EUR van voor haar bij De Giro, gewoon 100% in aandelenfonds VWRL, ze heeft een enorme horizon en we hopen dat dit een kickstart kan geven aan haar financiële toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.