Investeren in de ingekaderde natuur

DierentuinWij hebben vandaag een mooie investering gedaan. Op donderdag heb ik standaard mijn vrije dag en V had ook een vrije dag opgenomen. Dit gaf ons mooi de kans om naar de dierentuin te gaan, wat al een tijdje op ons verlanglijstje stond.

Samen met onze dochter lijkt het ons heel erg leuk om de dierentuin te bezoeken. Al realiseren we ons goed dat ze nu nog wat jong is, maar ze gaat het vast leuk vinden het komende jaar. We hebben samen namelijk een jaarabonnement gekocht. Het komende jaar kunnen wij dus onbeperkt naar de dierentuin. De bewuste dierentuin zit op fietsafstand en is ook makkelijk met de bus te bereiken. Ik zie mezelf dus echt al gaan straks alleen met B.

Investering

Kijk, als ik aan investeren denk, denk ik eigenlijk standaard aan geld op de beurs plaatsen of eventueel in vastgoed stoppen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden van investeren. Zo hebben wij nu €115 geïnvesteerd in de dierentuin. Hierbij zeg ik bewust dat we het geïnvesteerd hebben in de dierentuin in plaats van in een jaarabonnement. De bewuste dierentuin heeft namelijk een aantal doelen die ze voor ogen hebben. Ze zijn onder andere onderdeel van de Nederlandse vereniging van Dierentuinen. Daarnaast beheren ze een natuurreservaat in het buitenland en proberen ze bedreigde diersoorten te beschermen. Als het aan mij ligt zijn dit stuk voor stuk goede doelen en daar is geld, veel geld voor nodig.

Daar dragen wij nu een steentje aan bij.

Ecologisch

Bij de aanschaf van de jaarabonnementen werd ons de vraag gesteld of we een voordelige parkeerjaarkaart willen hebben. Zoals gezegd is de dierentuin voor ons prima per bus of fiets te bereiken. Dus die parkeerjaarkaart hebben wij niet nodig. De dierentuin is voor ons zelfs, als we er zin in hebben, of loopafstand. Dit is echter wel een dik uur wandelen, maar grotendeels leidt de route niet langs de drukke weg, maar door de natuur.

Zo denken we dus niet alleen aan de natuur via de dierentuin, maar ook nog door de auto te laten staan. Hopelijk gaan we er veel plezier aan beleven.

Tagged , ,

1 thought on “Investeren in de ingekaderde natuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.