Investeren, daar plukt u de vruchten van

Univé had het er vroeger al over met hun slogan. Daar plukt u de vruchten van. Bij investeren geldt dat ook zeker, zoals velen van jullie zelf waarschijnlijk wel zullen ervaren. Zelf zijn we hier ook al een tijdje mee bezig en heeft dit tot vandaag zo’n €90 opgeleverd. Maar je kan op nog veel meer manieren investeren dan op de beurs. Ik ga hier geen lijstjes maken wat nou allemaal manieren zijn om te gaan investeren, maar op een niet zo besloten Slack groep (link is vanaf datum van plaatsen 12 dagen geldig) kan je daar met vele andere over sparren.

Wat dan wel

Soms moet je ook investeren in je relatie. Geld-is-tijd heeft daar afgelopen week ook een blogartikel over geschreven. Spijkerrok makenZelf komen wij de laatste tijd niet mega veel toe aan leuke dingen doen doordat B best veel tijd in beslag neemt. Dat geeft echter wel veel ruimte om te praten met elkaar. Zoals Merel laatst ook al opmerkte dat Joost druk was met de Slack groep, viel V dit ook op bij mij. Na al een paar keer gevraagd te hebben of ze ook lid wilde worden zei ze steeds nee. Totdat ze mij al grinnikend op de bank zag zitten. Toen wilde ze wel joinen.

Zelf had ik al tegen haar gezegd dat ik de kinderbijslag volledig wilde gaan beleggen. V is daar iets terughoudener mee, maar in de slack groep gaven de meeste te kennen dat ze de kinderbijslag ook volledig beleggen. En V kon dat allemaal meelezen. Dit gaf haar al wel iets meer interesse en bracht twee vragen naar voren.

  1. Waar staat FIRE voor?
  2. Waar staat HOT voor?

Super leuk dat er langzaamaan meer interesse van haar hiervoor komt. Nu ze weet wat het is begint ze ook al te begrijpen wat het inhoud. Ze is nu nog lekker met zwangerschapsverlof wat natuurlijk een heerlijk gevoel geeft. En dat laat ze via Whatsapp weten.

Wie weet staat ze er binnenkort dan ook wel voor open om de kinderbijslag volledig naar de beleggingsrekening door te zetten.

Tagged , , ,

2 thoughts on “Investeren, daar plukt u de vruchten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.