Ineens werk je thuis

Luister naar de fileberichten op de radio en je komt er achter dat er geen file staat. Loop een willekeurige winkelstraat in en je zal er achter komen dat je de enige bent. Bel een willekeurig restaurant op en je krijgt geen gehoor. Het lijkt alsof heel BV Nederland gehoor geeft aan het verzoek van de overheid om vanuit huis te werken of om de zaak te sluiten tot ten minste 6 april. Boosdoener: het Coronavirus. Zo ben ik vandaag ook thuis aan het werk geweest. Geen rit naar het werk en weer terug naar huis, maar gewoon even naar de zolder waar een provisorisch kantoortje is ingericht. Morgen zal ik ook thuis werken en daarna zullen we het tegen die tijd wel weer zien. Het kantoor waar V werkt is zelfs voor de komende 3 weken gesloten.

Het lijkt zo op het eerste gezicht best aardig, lekker met zijn drietjes thuis. Geen reistijd, veel quality time en je komt zo nog eens toe aan andere dingen dan enkel dat heen en weer gehaast. Maar het is uiteraard een bijzondere en ook vervelende situatie waarin we terechtgekomen zijn. Het is te hopen dat we als gemeenschap hier zonder al te veel kleerscheuren doorheen komen. Kijk je naar de beurs, dan zijn daar echter al flink wat spreekwoordelijke scheuren ontstaan.

In de afgelopen 3 weken zijn wij al een slordige 30% aan beurswaarde verloren. Hoewel we nog niet over een echt verlies kunnen spreken zo lang we stug blijven zitten waar we zitten en misschien zelfs nog wat bij zullen kopen. Dit laatst zullen we, zoals elke maand gebeurd, wel doen zodra ons inkomen weer gestort wordt. Het is nu eigenlijk de perfecte tijd om te kopen aangezien er met flinke kortingen aandelen verhandeld worden. Korting ten opzichte van 3 weken geleden althans. Niemand weet uiteraard waar de koersen de komende weken/maanden naar toe gaan. Gaan we nog verder naar beneden? Of zijn we er al? Ik weet het in elk geval niet. Ondanks dat kopen wij stug door.

Mocht je zelf nog niet beleggen en er ook mee willen beginnen. Dan is dit wellicht hét moment. Wij beleggen zelf bij DeGiro en raden dit platform van harte aan. Als je via voorgaande link een gratis account opent, dan ontvangen wij hier een kleine vergoeding voor.

Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.