In Nederland is het hot, maar ik ben HOTter

Het is vandaag hot in Nederland. Record heet zelfs. Diverse mediakanalen hadden vandaag live blogs over wat er allemaal gebeurde in het land aangaande de hitte. De recordtemperatuur van Warnsveld uit 1944 zou morgen pas overschreden worden, maar dat is vandaag al gebeurd. De verwachting is dat het nieuwe record niet lang stand zal houden aangezien morgen zo mogelijk nog een warmere dag gaat worden.

Om eerlijk te zijn doet het mij niet heel veel. Ik zit er momenteel, vlak na het avondeten, zelfs aan te denken om zo meteen even een rondje op de racefiets te gaan doen. Iets wat ik eigenlijk te weinig doe, maar zo af en toe wel erg lekker vind. Op het werk bij mij zijn er wel maatregelen getroffen. Zo mogen de mensen die geen beschikking over airco hebben op hun werkplek aan een tropenrooster mee doen. Ik heb gelukkig wel airco op mijn werkplek. Maar noem mij gek of niet, gisteren had ik de ramen van de auto open en ben zo een groot gedeelte van de reis naar huis gereden. Totdat ik de snelweg op draaide, daar waait het mij te hard met de ramen open, maar ik vond het verder best lekker eigenlijk.

Zoals gezegd wordt het morgen ook een hele hete dag. Prima vind ik dat. Ik ben namelijk vrij aangezien ik al een stukje HOT heb bereikt. HOT heeft in dit geval niets met de temperatuur te maken, maar komt mij wel prima uit zo. HOT staat in dit geval voor Happy, Opportunity rich, Time rich. Het komt er op neer dat je blij bent met de dingen die je kan en mag doen en daar tijd voor creëert. Die tijd creëren kunnen wij omdat we FIRE nastreven en daardoor onszelf een bepaalde levensstijl hebben aangemeten welke, zelfs met maar 4 dagen werken, prima vol te houden is.

Hoe zorg jij er voor dat je door de hitte heen komt?

Tagged , , ,

4 thoughts on “In Nederland is het hot, maar ik ben HOTter

  1. Ik kan mij voorstellen dat het vooral voor de kwetsbare groepen erg vervelend is. Zelf heb ik er – met wat kleine aanpassingen – ook nauwelijks last van. En mocht je in het westen of noorden wonen, dan koelt het ’s avonds wat sneller af. Geniet van je vrije dag!

  2. De temperaturen op het werk zijn een stuk aangenamer dan thuis…..

    Maar ook ik zou wel HOT willen zijn hoor, doe dan ook mijn best om dit te bereiken.

  3. Ik had helaas wel last van de warmte.. En kamp nog met een hardnekkige bijholte ontsteking.. Hoop dat t toch vanzelf overgaat. Maar zelfs een afspraak bij de huisarts zag ik niet zitten met die temperatuur. Ik zat vooral in onze ruime kelder waarin ik mn opvangruimte heb. Spelletjes doen, kids zelf spelen, tv kijken, t maakte me weinig uit. Vond de hitte nogal verlammend.. Blij dat t dus iets koeler is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.