Ik ben een trouwe klant, maar niet kostte wat kost

Vroeger op de middelbare school had ik er al last van. Slecht zicht. Als ik ergens achterin de klas zat dan kon ik meestal niet zonder problemen lezen wat er op het bord stond. Ondanks dat wist ik me altijd wel te redden, maar ideaal was het niet. Toen ik ging autolessen merkte de instructeur ook niet direct dat er wat aan de ogen de hand was. Totdat hij mij op een gegeven moment vroeg om in de richting van Zwolle te rijden en ik vervolgens de borden naar Utrecht volgde. Hij was het die mij toch maar aanraadde een bril te gaan laten aanmeten. Iets waarvan ik wist dat het nodig was, maar ik zag mezelf nog niet met bril rondlopen eigenlijk.

Maar goed, een rijbewijs had meer prio dan het niet willen dragen van een bril, dus ging ik overstag. Jaren lang heb ik die bril gehad en steevast droeg ik deze enkel met autorijden of als ik iets op afstand moest lezen. De bril, het is niet voor mij weggelegd. Lenzen leek mij helemaal niets eigenlijk. Dat gepiel in je ogen zag ik niet zitten. Totdat een collega wel lenzen had genomen na het dragen van een bril. Na enkele maanden bleek dat hij niet anders meer wilde. Daarop ben ik toch ook maar eens naar de opticien gegaan en heb mezelf een paar goede lenzen aan laten meten.

Bij deze opticien heb ik toen voor een jaar lenzen aangeschaft. Na dat eerste jaar ben ik ze online gaan aanschaffen. Dit scheelde een flinke duit ten opzichte van de opticien. Bij de bewuste webshop, welke ik toen zorgvuldig op prijs had geselecteerd, ben ik een flink aantal jaar klant geweest. Ze boden de lenzen voor een scherpe (pun intended) prijs aan. Het is inmiddels toch al weer wat jaartjes geleden dat ik daar voor het eerst besteld heb en sinds die tijd had ik eigenlijk geen prijsvergelijk meer gedaan.

Tot vandaag. De voorraad lenzen was inmiddels geslonken tot 0 dus ik was weer aan de beurt voor een nieuwe set. Ik ben maar weer eens aan het vergelijken gegaan. Niet vanwege de service, die was prima. Voor zover je service nodig hebt althans. De lenzen zijn tenslotte overal hetzelfde wat ook voor de vloeistof geldt. Mijn vertrouwde merk lenzen en vloeistof kan ik bij diverse webshops vinden. Na een kleine zoektocht had ik een webshop gevonden die exact dezelfde lenzen en vloeistof een stuk goedkoper aanbied.

De beste deal kreeg ik bij 4x 6 maandlenzen en 2x multipack lenzenvloeistof. Daarmee kan ik weer een flinke tijd vooruit. Het verschil ten opzichte van mijn vertrouwde adres: €23,84. Even shoppen loont.

Ben jij trouw aan een leverancier, of wissel je ook regelmatig?

Tagged , , ,

3 thoughts on “Ik ben een trouwe klant, maar niet kostte wat kost

  1. Ik koop ook al jaren lenzen online, scheelt veel geld. Ik kijk elke keer waar ze het goedkoopst zijn. De laatste tijd is dat Lensdeal.

    1. Ongeveer zo eens in de twee jaar laat ik mijn ogen meten. Zo ben ik laatst bij de Specsavers geweest. Bij de meting gaf ik aan dat ik bij hen niets ga kopen dus wel voor de meting wil betalen. Maar dat kon helaas niet aangezien de oogmeting gratis is. Nog wel 3 verschillende medewerkers hebben mij gewezen op de geldende aanbieding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.