Hostingpakket verlengd

Web HostingWeb hosting

Van het weekend kreeg ik een mailtje in mijn inbox van mijn webhosting leverancier. Binnen een maand moet de hosting verlengd worden. Dat betekend dat mijn website alweer bijna 1 jaar bestaat. Het is dus bijna tijd om 1 kaarsje uit te blazen.

Voordat ik begon met bloggen heb ik mezelf goed ingelezen. Welke hosting provider is nou een goede en is ook nog leuk geprijsd. Bij mijn zoektocht van ruim een jaar geleden kwam ik telkens weer op SiteGround uit. Ze schijnen erg goed te zijn. Dat ze goed zijn zou terug te vinden zijn in de prijs, maar ook zeker de support en de uptime moeten erg goed zijn. Mijn keuze was dus gemaakt. SiteGround it is.

Dat de uptime goed is heeft de service in het afgelopen jaar wel bewezen. De website is geen enkel moment uit de lucht geweest. Dat is dus uitermate positief.

Verlengen

Het bloggen gaat bij mij nog steeds wel prima. Af en toe heb ik even een dipje in het plaatsen van blogs, maar ik vind het altijd nog erg leuk om te doen. Langzaamaan wordt de site ook steeds beter bezocht wat ook weer motivatie geeft om ermee door te gaan. Zelf denk ik dat er binnenkort ook een mooie tijd aan komt waar best leuke onderwerpen uit naar voren kunnen komen. Er zal dus in de toekomst nog genoeg blijven om over te schrijven.

Dus toch maar verlengen de service en hopen dat ik de komende tijd ook de kracht en motivatie blijf houden om te bloggen. Vanavond heb ik de service namelijk verlengd voor 3 jaar. Ik kon kiezen tussen 1, 2 en 3 jaar. Bij 3 jaar kreeg ik 30% korting waardoor dit minimaal duurder is dan 2 jaar. De komende 3 jaar kan ik er dus volop tegenaan. Hopelijk blijven jullie meelezen en input geven. Wellicht dat jullie graag nog onderwerpen behandeld zien worden door mij. Dan kan dat altijd aangevraagd worden via het contactformulier.

Affiliate marketing

Soms plaats ik op deze website affiliate links. Dit zijn links naar producten of diensten welke ik zelf naar tevredenheid gebruik. Als jullie deze link aanklikken en dan jezelf ook aanmeld voor die dienst of in sommige gevallen er iets koopt, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Tot op heden kan ik niet leven van deze vergoeding. In het afgelopen jaar heb ik nog niet meer dan een kleine €200 mogen ontvangen. Dit is voor mij nog te weinig om zelfs de nieuwe hosting te kunnen betalen, maar dat is ook nooit het doel geweest om er echt geld mee te gaan verdienen met bloggen. Desalniettemin is het uiteraard wel van harte welkom.

Voor alsnog kost het mij dus meer geld dan dat het mij geld oplevert. Ik zie het dan ook vooral als een hobby welke geld kost. En hobby’s mogen nou eenmaal geld kosten.

Verdien jij al genoeg met je blog om quitte te draaien?

Tagged , , ,

10 thoughts on “Hostingpakket verlengd

  1. Dankjewel. Tegen de tijd als het echt zover is zal ik eens wat statistieken de wereld in slingeren omtrent mijn blog.

 1. Hier ook van de week de eerste factuur voor verlengen. Ik had de aanvraag eind juni gedaan, maar heb pas op 1 september de eerste blog gepost. Zeker tevreden over Skyberate, hoewel niet de goedkoopste. Expliciet gekozen om zonder advertenties te werken. Inkomsten 0, kosten ongeveer een tientje per maand (Een dot blog account is nu eenmaal duurder dan een punt nl)

  Wel mooi dat je het langer dan een jaar volhoud. Er zijn weer redelijk wat afvallers de laatste maanden.

  1. Ah ook alweer bijna een jaar oud. Gaat snel he. Waarom wil jij juist zonder advertenties je blog bijhouden?
   Het was mij ook opgevallen dat er wat afgevallen zijn ja. Althans, ze bloggen minder frequent. Wellicht keren ze nog terug 🙂

 2. Gefeliciteerd!
  Hier nog geen euro verdiend met de blog, maar dat was ook niet het doel. Ik kan de kosten zoals domeinregistratie/hosting zakelijk boeken, dat scheelt weer iets 🙂

  1. Dankjewel!
   Tot op heden ben ik eigenlijk uit de kosten, maar zeker met de laatste verlenging van 3 jaar betekend het wel dat er nog geen euro mee verdiend is. Maar zoals in mijn blog al gezegd, dat is niet het doel op zich. Ik verwacht niet dat ik er ooit flink mee zal verdienen.

 3. Gefeliciteerd met je eerste jaar! Die €200 is mooi meegenomen lijkt me. Ik zie altijd dat bezoekersaantallen exponentieel stijgen, dus misschien is dat hetzelfde bij inkomsten vanuit het bloggen? Heb er zelf nog geen ervaring mee.. De tijd zal het leren 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.