Hoe wij voor €124 een Stokke TrippTrapp stoel kochten

Stokke TrippTrapp stoelNu we steeds dichter bij het punt komen dat de kleine komt, komen we er ook steeds beter achter wat we allemaal nodig hebben. Van allerlei websites en instanties hebben we uitzetlijsten ontvangen. De ene nog uitgebreider dan de andere. Nu zijn wij van mening dat we lang niet alles nodig hebben en ook niet in de hoeveelheid zoals voorgeschreven in sommige gevallen. Wij vinden dat we altijd nog naar de winkel kunnen als we iets tekort komen of toch echt missen.

Wat echter wel een must is denken wij, is een fatsoenlijke kinderstoel. Nu hebben onze naaste familieleden al kinderen en een daarbij passende kinderstoel. Toevallig hebben ze eenzelfde stoel en deze bevalt zeer goed. Het betreft hier de TrippTrapp stoel van Stokke. Zoals bij alles met trouwen en baby’s zit er helaas een flink prijskaartje aan een dergelijke stoel. Het goedkoopste adres op internet rekent zo al €189.-. Toch hebben wij ‘slechts’ €124.- betaald. Hoe hebben we dit gedaan?

Babykamer

Een tijdje terug hadden wij bij een baby-dump filiaal een complete babykamer inclusief kinderwagen uitgekozen en gekocht. Bij elkaar een rekening van een slordige €2.300.-. Gelukkig werden we hierbij flink geholpen door onze ouders. Bij Baby-dump was er een actie op dat moment dat je bij aanschaf van een complete kamer een box ter waarde van €130 cadeau kreeg. Nou, een perfecte deal voor ons dus!

Binnen 3 weken zou alles geleverd kunnen worden. Helaas bedacht V binnen die drie weken dat de babykamer toch niet naar haar zin was en heeft ze, in overleg met mij, de babykamer toch maar weer geannuleerd. De box konden we vanaf dat moment dus op onze buik schrijven. Gelukkig bied marktplaats hier dan ineens uitkomst. Hier zijn boxen in overvloed te koop. Kinderkamers en kinderwagens staan daar ook wel op uiteraard, maar niets wat wij nou echt mooi vonden of het is al oud en versleten.

Baby-dump overgenomen

Van de verkoopster bij Baby-dump hadden we vernomen dat dit concern overgenomen was door de grote concurrent. Babypark had sinds oktober vorig jaar de overname afgerond. Desondanks dat werken ze nog wel zoveel mogelijk gescheiden zodat het voor het grote publiek nog niet inzichtelijk is. Voor ons bood dit perspectief. We zijn naar het dichtstbijzijnde babypark filiaal gereden om daar eens te kijken. Wellicht dat daar meubels te vinden waren die wij wel mooi vinden.

Nou, zowaar konden we daar slagen voor een mooie kamer. Net als bij de baby-dump toch maar naar korting vragen. Was het bij baby-dump niet mogelijk om extra korting te geven bovenop de box, zo was het bij babypark ook al niet mogelijk. Nu was de babykamer bij babypark niet duurder dan online, maar korting moet altijd wel mogelijk zijn vind ik.

Toen heb ik de troef gebruikt dat we bij de ‘concurrent’ al een kinderwagen gekocht hadden. Als we daar een complete babykamer bij gekocht zouden hebben, dan zouden we een box cadeau krijgen. Of dat dit nu dan ook mogelijk was aangezien het tegenwoordig van één en dezelfde eigenaar is. Daarmee sloeg ik de plank raak. Er ging met de manager overlegd worden. Een box ter waarde van €130 konden ze helaas niet mogelijk maken. Ze wilden wel de helft van de box voor hun rekening nemen.

Maar ja, aan die box hadden wij niets meer aangezien we die al via marktplaats hadden geregeld. Toen kregen we de mogelijkheid om een cadeaubon van €65 in ontvangst te nemen. Dat was uiteraard ook prima voor ons aangezien we vast nog wel het een en ander nodig zouden hebben.

Kinderstoel met korting

Deze cadeaubon hebben wij uiteindelijk gebruikt bij de aanschaf van de Stokke TrippTrapp stoel. Hierdoor hadden wij hier een leuke korting op en viel de prijs nog wel weer wat mee. Van familie kunnen we nog weer wat accessoires hiervoor lenen en zijn wij ‘gered’.

Vraag jij in de winkel weleens naar korting?

Tagged , , , ,

10 thoughts on “Hoe wij voor €124 een Stokke TrippTrapp stoel kochten

  1. Dat heb ik bij mijn familie ook gezien inderdaad. Zelf heb ik ook wel eens op zo’n stoel gezeten. Het zit zelfs voor mij ook nog prima.

 1. Dat is een goede koop. Wij hebben de Stokke destijds van mijn ouders gekregen en we gebruiken hem nog steeds (dochter wordt volgende week 9), prima kwaliteit en gaat lang mee.

  Wij hebben toen “we” in verwachting waren eigenlijk alles nieuw gekocht; totaal niet prijsbewust 🙂 Alleen de box hebben we ook via Marktplaats gekocht en die houden hun waarde prima vast. Het meest onzinnige dat ik heb gekocht was een heel dure wipper die er wel heel mooi uitzag: Bloom Coco (donker hout / wit leer)….zonde van het geld 🙂

  We proberen tegenwoordig wel korting te regelen, voorheen kwam dat niet in mij op, durfde ik niet of dachten we niet aan…we hebben pas nog ruim 10% korting geregeld op een nieuw interieur.

  1. Dat klinkt goed ja. Wij hoopten in eerste instantie dat die van familie naar ons toe zou kunnen, maar hun kinderen zitten er ook nog altijd op en blijven ze voorlopig ook nog zeker doen.
   Voor wat betreft de kinderkamer. Dit zouden wij nooit zo duur kopen als we niet flink geholpen werden door ouders. Nu is het prima en hadden we het geld juist voor de aanschaf gekregen. Verder hebben wij volgens mij nog geen overbodige dingen gekocht, maar daar komen we binnenkort wel achter 🙂
   Ik begin ook steeds vaker korting te vragen bij grotere aankopen. Laatst kocht mijn moeder een telefoon in de Mediamarkt en ik vond dat ze er wel een hoesje bij konden leveren. Maar dat was toch echt niet mogelijk. Soms lukt het gewoon niet en dan is het ook goed. Op een interieur 10% korting regelen is wel netjes. Goed werk!

 2. Zijn erg fijne stoelen idd! ik heb er 1 via marktplaats voor 30 euro voor mn opvangkinderen 😉 we hadden zelf 1 van bambino van de kruidvat, die ging wat minder lang mee (maar beide kids hebben er gebruik van gemaakt en ook wel opvangkinderen) toen die aan vervanging toe was kwam ik toevallig een trip trap tegen online. die gebruiken we nu ook alweer 2 jaar bijna dagelijks. ideaal! (en 3 ikea kinderstoelen :p )

  1. Die ikea stoelen schijnen inderdaad ook onmisbaar te zijn. Die neem je natuurlijk nogal makkelijk mee. Een Tripp Trapp stoel is wat lastiger hierin.

 3. Voor dat geld moet je het niet laten. Een stoel hebben wij nog even laten zitten. Zolang de kleine nog niet zelf kan zitten, leek het ons wat overdreven om hem al in huis te hebben. (behalve met zo’n mooie korting, dan zou ik het ook wel weten.)

  1. Wij kunnen van een kennis de new born set van Stokke lenen. De baby kan er dus vanaf dag 1 al bij zijn aan de eettafel. Daarom wilde wij die stoel ook wel snel hebben eigenlijk 🙂

 4. Wij hebben drie Tripp Trapp stoelen (voor elk kind één) en hebben er daarvan 2 via marktplaats gekocht (voor heel wat minder dan 124 euro) en een gewonnen (dat was dus echt mazzel). Ik koop eigenlijk weinig nog helemaal nieuw; op marktplaats kan je het zoveel goedkoper en nog steeds in goede staat vinden… wij hebben ooit wel een nieuwe babykamer gekocht en kregen er toen een maxi cosi met voetenzak cadeau bij. Die maxi cosi gebruiken we nog steeds!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.