Goedkoop Thais eten!

Facebook is een paar jaar geleden begonnen met het tonen van berichten die een aantal jaar geleden gemaakt zijn. Deze berichten kan je dan delen op je tijdlijn om te laten zien wat je toen meegemaakt hebt en hoe lang dat al weer geleden is. Zo kreeg ik van de week een bericht te zien welke ik 4 jaar geleden geplaatst had. Een foto van het vliegtuig dat mij naar Thailand gebracht heeft voor vakantie. Dit deed mij ook weer herinneren aan die vakantie en de vakantie van vorig jaar november, toen ik en V daar samen geweest zijn.

Deze herinnering deed mij denken aan het lekkere eten en hoe wij dit zelf ook geleerd hebben te maken.

On's Thai IssanV wilde in Thailand sowieso een kookcursus volgen en ze had daar het perfecte plekje voor gevonden. On’s Thai Issan. Dit is een klein aardig Thais vrouwtje met een restaurantje, waar ze voor het restaurant op de stoep kookt voor haar gasten. In diezelfde keuken geeft ze de kookcursussen. Ze leert je de meest geweldige vegetarische Thaise gerechten te bereiden. Wat je maakt kan je opeten en na afloop krijg je de recepten mee naar huis. Mocht je een keer in Kanchanaburi zijn, dan is dit een absolute aanrader om te gaan doen. De prijs is met 600THB, of zo’n € 15,30.-, per persoon ook erg goed te betalen.

Wij eten nu nog regelmatig Thais wat we dan zelf bereiden. Er zit in onze woonplaats ook een prima Thais afhaalrestaurant, maar waarom afhalen als je het thuis zelf klaar kan maken? Zoals eerder geschreven vinden wij koken erg leuk en mag dit ook best wat moeite kosten. Gelukkig zit er bij ons in de buurt een grote Aziatische supermarkt die alles wat we nodig hebben voor de Thaise recepten verkoopt. Zelfs dezelfde merken welke we in Thailand tijdens de kookcursus ook gebruikt hebben. Zo kunnen we de Thaise keuken dus wel heel erg makkelijk naar huis halen.

Door de herinnering die ik van Facebook kreeg had ik hier ook ineens weer veel zin in en zijn we naar de supermarkt gegaan. Aangezien het vegetarisch is heb je veel groente nodig. Veel verschillende groenten. Wij vinden het het lekkerst om deze groenten dan zelf samen te stellen in plaats van een kant en klaar gesneden verpakking te halen. Tevens is dat nog voordeliger ook en dat vinden wij natuurlijk erg fijn. Zo hebben we twee preien gehaald waar de tweede gratis was en waren de winterpenen ook in de aanbieding. Dit is weer een mooie besparing op de kosten van de boodschappen.

We hebben een mooie mix aan groenten gehaald en klein gesneden. Uiteindelijk was dit zoveel dat er 7 pakketjes gewassen, gesneden en verpakt de vriezer in konden voor een later gebruik.

Groenten snijdenEigen gesneden groentenThai fried rice

 

Door de cursus die we daar gedaan hebben kunnen we dus nog regelmatig herinneringen ophalen die we opgedaan hebben. En de gerechten die we maken zijn zo lekker dat de afhaal Thai hier niet aan kan tippen wat ons betreft.

Het resultaat was wederom erg goed en bracht nog meer mooie herinneringen naar boven. Aansluitend hadden we nog de vakantiefoto’s erbij gepakt wat het plaatje voor ons compleet maakte.

Maken jullie weleens zelf gesneden wokgroenten pakketjes.

 

Ps. Indien je de recepten ook graag zou willen hebben, laat dan een berichtje achter.

Tagged , ,

2 thoughts on “Goedkoop Thais eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.