FO-gedachten overboord

Na een fijne vakantie zijn we vandaag weer huiswaarts gekeerd. Na een reis van iets meer dan 3 uur zijn we weer in de woonplaats aangekomen waar we direct boodschappen zijn gaan doen. Zo hoefden we niet meer de deur uit na thuiskomst. Het idee was om met zijn allen gelijk op te rijden. Voordat we de snelweg op reden was de ‘colonne’ echter al onderbroken. Het is bijna onmogelijk om bij elkaar te blijven. Eenmaal op de snelweg was alles wel weer snel bij elkaar, maar ik had mezelf voorgenomen om de cruise control op 100 KM/H in te stellen. De rest besloot harder te rijden dus vielen er weer gaten wat verder ook prima was. Uiteindelijk zijn we dan ook niet samen naar huis gereden.

De vakantie kunnen we achter ons laten zonder dat er bijzonderheden voorgevallen zijn. Er zijn bijna 3000 auto kilometers afgelegd zonder pech en zonder ongelukken. Dat is altijd weer fijn ondanks dat er een ANWB Wegenwacht® Europa Service achter de hand was. De auto heeft gemiddeld 6.3 liter per 100 kilometer verbruikt wat neerkomt op 189 liter totaal. Gemiddeld hebben we getankt tegen een tarief van € 1,35,- per liter denk ik. Hiermee komen de brandstofkosten dus op ongeveer € 255,-. Het totale overzicht moet nog gemaakt worden. Dat komt later deze week nog.

Maar vanwaar de titel FO-gedachten (Financieel Onafhankelijk) overboord dan? Tot op heden niets aan de hand toch? Zoals gezegd moet het complete overzicht nog gemaakt worden, maar er zijn de eerste week veel kosten gemaakt in horeca gelegenheden en de tweede week zijn er relatief veel kosten gemaakt in supermarkten. In mijn vorige bericht meldde ik al dat we de tweede week in België zouden zijn. Dit was in een vakantiepark van Center Parcs. Zoals jullie mogelijk wel bekend is zit er op dit soort parken altijd een zogenaamde dome met daarin een supermarktje. Door ons werden daar dagelijks verse broodjes gehaald. We hadden broodjes nodig voor 7 mensen. Per dag werd alleen aan brood tot wel € 15,- uitgegeven. De prijzen die daar gerekend worden zijn echt bizar hoog.

Op een middag zouden we broodjes met knakworst eten. Samen met mijn zwager werd ik er op uitgestuurd om broodjes te halen. In de winkel aangekomen wisten we eigenlijk niet of dat er al knakworsten waren in het huisje of niet, dus even in de schappen gezocht. Ze hadden blikjes knakworsten in de supermarkt. In één zo’n blikje zaten 8 knakworsten en één zo’n blikje had een prijs van € 3,65,-. Vandaag heb ik toch even een vergelijking gemaakt met de Albert Heijn. Bij de ‘campingwinkel’ kost één knakworstje dus € 0,46,- terwijl één knakworstje bij de Albert Heijn € 0,16,- kost. Gelukkig waren er al voldoende knakworsten van huis uit meegenomen, maar al met al kan je veronderstellen dat we zo’n 3x teveel hebben betaald op de gedane boodschappen in deze supermarkt.

Aangezien onze medereizigers niet op de hoogte zijn van onze FO-plannen en wij hier ook niet mee te koop lopen, hebben wij in deze vakantie onze FO-gedachten ook overboord gegooid. Voor mij (M) blijft dit toch wel lastig en V heeft hier discreet toch wel eens een opmerking over gemaakt richting mij. Voor nu kunnen we ons weer volledig richten op de persoonlijke financiën en onze FO-gedachten.

Tagged ,

4 thoughts on “FO-gedachten overboord

  1. Heel herkenbaar!

    Ik was denk ik toch ook gewoon even naar een “normale” supermarkt gegaan. Dat kun je best op een normale toon brengen. Je zult echt niet de enige zijn die doorheeft dat t bizarre prijzen zijn…. en wie weet denken de anderen ook dat ze zich maar aanpassen.

    1. We zijn ook zeker wel meermalen in “normale” supermarkten geweest en er was al veel van huis uit meegenomen. Echter voor kleine dingen vonden we dat we toch aangewezen waren op de ‘campingwinkel’. Iedereen zag in elk geval wel dat de ‘campingwinkel’ erg duur was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.