EindhovenCon – FIRE meetup (2)

Vanochtend was het vroeg toen de wekker ging. Om 07:00 uur stond ik onder de douche. Normaal zou ik dat nooit doen op een zaterdag. Deze zaterdag zou dat anders zijn. Mijn eerste FIRE meetup BENL (Financial Independence – Retire Early België Nederland) vond plaats. Deze werd voor de 4de keer gehouden, dit maal in Eindhoven. Voor mij betekend dat ongeveer een uur in de trein zitten. Aangezien het om 10 uur begint en ik graag op tijd aanwezig wilde zijn had ik de trein om 08:30 gepland.

Toen ik eenmaal aangekomen was op de locatie waren er al een paar mensen in de zaal. Waaronder een echtpaar uit Roemenië waar ik even mee gesproken heb. Zij hebben eerder dit jaar de FIWE (Financial Indepence Week) georganiseerd. Die werd ook in Roemenië gehouden.

De zaal stroomde snel lekker vol en er waren te veel mensen om mee te praten. Ik denk dat we in totaal met ongeveer 40 like minded (gelijkgestemden) waren. Allemaal hebben we dezelfde ideeën over de toekomst. En dat betekend dat iedereen voor zijn, door de overheid, vastgestelde pensioendatum wil stoppen. Het verschil is echter te vinden in het pad dat iedereen hierin volgt. De één kiest ervoor om af te lossen, de ander kiest ervoor om te beleggen en er was ook een stel welke er bewust voor gekozen heeft om 30 kilometer buiten Amsterdam in de polder een stuk grond te kopen waar ze een klein (75m2) huis op laten bouwen. Door de hoeveelheid grond die hierbij zit geeft dit voldoende mogelijkheden om hier redelijk kosten neutraal te wonen. Interessant om te horen wat voor een mogelijkheden er allemaal zijn en hoe iedereen zijn eigen weg kiest.

Toen we eenmaal begonnen werd er een korte introductie gegeven waarna we vrij snel over gingen in ‘speed daten’. In dit geval niets meer dan kort met je buurman/buurvrouw kennismaken en na 8 minuten van gesprekspartner wisselen. Hierdoor kreeg ik nog meer interessante verhalen te horen en daarbij gezichten te zien die achter, voor mij, bekende blogs zitten.

Voor de lunch was, zoals gevraagd, zelf gezorgd. Tijdens een korte wandeling door Eindhoven werd deze genuttigd en werd de nodige frisse lucht geschept. Bij terugkomst werden er meerdere presentaties gegeven. Onder andere over cryptocurrency en over FIREhub.eu. Dit is een beweging die opgezet is door de mensen van what life could be. Het idee hierachter is dat er een gezamenlijke website komt voor en door bloggers binnen Europa.

De derde en laatste presentatie die gegeven werd door Koen ging over het investeren in Holdings. Voor mij een nieuw begrip waar ik mijzelf verder in wil verdiepen. Voor zover ik begrepen heb is het een soort beleggen in bedrijven die een portfolio aanhouden van al dan niet beursgenoteerde bedrijven of bedrijven die niet op de beurs verhandeld worden. Dit laatste gebeurd dan via zogenaamd ‘Private Equity’.

Na de presentaties was nog ruimte voor een hapje en drankje en zijn we nog met een twintigtal mensen een hapje wezen eten. Tijdens het eten heb ik nog verder kennis kunnen maken met de mensen achter Cheesy Finance, ThePursuitofhot, Divnomics en Meneer&Mevrouw.

Al met al was het een zeer interessante dag en erg leuk om elkaar te ontmoeten. Zo zijn er ook gezichten bij een aantal blogs die ik al volgde en dat maakt het zo mogelijk nog interessanter voor mij. Een dag waar ik dus met een goed gevoel op terug kan kijken.

Tagged ,

19 thoughts on “EindhovenCon – FIRE meetup (2)

 1. Hier net zo. Deels wel van de presentaties ook, maar ook zeker door gelijkgestemden gesproken te hebben. Erg leuk. Jij ook bedankt voor de gezellige dag.

  1. Hoi Erik. We hebben geen PowerPoints meegekregen. Voor alsnog kan ik deze dus niet delen. Ik kan wel eens lobbyen of ik wat los kan krijgen.

  1. Helemaal mee eens. Ik ben toch nog wel weer getriggerd door jouw verhalen omtrent het vastgoed beleggen. Leuk om gehoord te hebben.

  1. Vond het ook leuk jou te ontmoeten en ieder ander uiteraard. Hoop dat jij/jullie ook op een geslaagde dag terug kunnen kijken.

 2. Inderdaad leuk om iedereen gesproken te hebben! En (als de bouw een beetje meezit 😉 ) doen we van de zomer ook eens een meet-up bij ons in de polder 🙃

   1. Als jullie helpen met het zoeken van een leuke plek is alles mogelijk. Zitten nu aan Utrecht te denken voor een meetup in Juni van 2018, maar niks staat vast!

    1. Ik vermoed dat juni te vroeg is voor Joost en Merel, maar wie weet dat dat ooit een mooie locatie is als zij er voor open staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.