Eerste kinderopvangtoeslag is binnen

Begin deze maand schreef ik al over de kinderopvangtoeslag. Tot begin deze week hadden we nog geen enkele euro ontvangen van de belastingdienst. Ondanks dat hadden we al wel €813,65 moeten betalen aan het kinderdagverblijf. Gelukkig is de toeslag met terugwerkende kracht van maximaal 3 maanden terug te vragen. Uiteraard hebben wij dat op tijd geregeld zodat de belastingdienst het kon gaan verwerken zodat we in de betaalrun in oktober meegenomen konden worden.

Op de website van de belastingdienst kan je precies zien wanneer ze uitbetalen dus wanneer je het geld kan verwachten. Voor ons was het alleen nog gissen hoeveel we precies zouden krijgen. Toen ik afgelopen maandag op de rekening keek was ik eerst verbaasd aangezien het saldo een stuk hoger was dan verwacht. Maar al snel begreep ik dat we de toeslag ontvangen hadden. In totaal €502. Dit is voor de maand oktober en november samen.

Praktijk

Wij storten beide elke maand een bedrag op onze gezamenlijke rekening zodat er aan het begin van de nieuwe loonperiode totaal €2500 op de rekening staat. In de praktijk komt het zo uit dat we hier elke maand een beetje van over hielden nadat alle vaste lasten en variabele kosten betaald zijn. Als vaste last reken ik tegenwoordig ook beleggen mee á €75. De afgelopen maand bleek zelfs dat we het kinderdagverblijf ook van dit geld konden betalen zonder dat we onze buffer aan moesten spreken. Hopelijk kunnen we dat vol blijven houden. De toeslag die we ontvangen hebben is dan ook linea recta overgemaakt naar de bufferrekening. Die moet namelijk nog behoorlijk gespekt worden om weer op niveau te zijn. De aanschaf van de auto had er namelijk flink ingehakt.

Heb jij toeslagen nodig om aan het einde van de maand uit te komen?

Tagged , , ,

9 thoughts on “Eerste kinderopvangtoeslag is binnen

 1. Ik had zorgtoeslag, maar door het gespaarde/gestegen vermogen ben ik die komend jaar kwijt. Jammer scheelt toch bijna 1200 per jaar die ik dus nu ook minder kan sparen.

  1. Dat scheelt wel een mooie slok op een borrel ja. Aan de andere kant houd je onder aan de streep vast en zeker meer over als je meer bent gaan verdienen.

   1. Nee ik ben niet meer gaan verdienen, maar mijn spaarpot is te groot geworden waardoor je geen recht op toeslagen meer hebt!

  1. Dat scheelt een hele hoop ja. Wij moeten helaas wel ondanks we wel anders zouden willen. Werken levert altijd nog meer op dan de toeslag 🙂

 2. Ik hoor altijd collega’s zeuren over hoeveel kinderopvangtoeslag wel niet kost maar deze teruggave is toch wel erg fijn! Hoeveel zijn jullie nu netto kwijt? (Dan weet ik dat alvast voor als het moment daar is 😉 ) ik heb gelukkig geen toeslagen nodig om van rond te komen, dat scheelt een boel kopzorgen 🙂

  1. Bruto betalen wij €365 en een paar cent per maand terwijl we nu dus €502 hebben ontvangen. Die €502 is echter voor 2 maanden + 1 dag opvang. Het zal dus ongeveer €230 zijn wat we per maand terugkrijgen verwacht ik. Netto zitten we dan dus op ongeveer €135 eigen kosten. Dus ja, het is duur en nee, niet zo duur als iedereen verkondigt. Hoewel het uiteraard wel inkomensafhankelijk is en het eraan ligt hoe duur de kinderopvang is.

 3. Wij moeten het nog aanvragen. Wilde ermee wachten totdat mijn nieuwe salaris bekend zou zijn. Betwijfel echter of mijn werkgever het gaat redden om voor eind november mijn ouderschapsverlof door te voern. Nou Ja, dan maar zelf iets betekenen, later dan 3 maanden na de start wil je inderdaad niet indienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.