De opzegging

Waar ik in mijn vorige bericht al eerder overschreef, gaat dan ook daadwerkelijk gebeuren. We gaan overstappen naar een andere ORV. Inderdaad gaan we naar Nationale Nederlanden.

Inmiddels zijn de gezondheidsverklaringen toegestuurd en geaccepteerd en hebben we de acceptatieverklaring ontvangen. Ook de opzeggingspapieren voor de oude verzekering zijn binnen.

Waar ik eerder schreef dat de ORV niet verpand is aan de hypotheek blijkt dit toch wel het geval te zijn. De hypotheekverstrekker moet dus ook nog akkoord gaan, maar dat zal geen probleem zijn lijkt mij.

Per maart of misschien april gaan we dus per maand zo’n €6 minder betalen. Toch een mooie besparing terwijl de dekking gelijk blijft. Van die €6 kunnen we op jaar basis toch weer één VWRL aandeel bij DeGiro kopen. Dit brengt ons weer een klein stapje dichter bij ons FIRE plan.

Neem jij je verzekeringen wel eens onder de loep?

Tagged , ,

4 thoughts on “De opzegging

  1. Hoe doe ik het: Kijk standaard elk jaar wat voor het komend jaar de beste keuze is. Neem elk jaar alles qua verzekeringen,contracten,betalingen enzv onder de loep is er een wijzing mogelijk die binnen mijn voorwaarden valt en er financieel toe doet dan maak ik daar gebruik van.
    Verder koop ik weinig maar indien nodig dan ga ik voor goede kwaliteit. (hoeft er ook niets weg)

  2. Altijd fijn hetzelfde terug te krijgen voor minder geld. Ik vroeg me af of je naast de besparing van € 6 per maand ook nog advieskosten of afsluitkosten moet betalen.

    1. Goeie vraag. Wij betalen geen advieskosten of afsluitkosten. Of dat onze tussenpersoon een provisie krijgt of iets dergelijks weet ik niet. Maar er zijn dus geen additionele kosten aan verbonden voor ons.

  3. Ja, ik neem mijn verzekeringen elk jaar onder de loep. Een OVR verzekering en een WAO gat verzekering heb ik daarom al jaren niet meer. Het huis is bijna afgelost, mijn vrouw werkt ook en er is een prima pensioen regeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.