De onbegrijpelijke wereld van…

Ecoin graph week 6 2018Van de week kreeg ik van een collega een zeer goed advies. Het advies luidde: “Je moet Ecoin kopen”. Dit is één of andere cryptovaluta. Zelf kende ik deze nog niet, maar het schijnt er één te zijn met potentie was het antwoord van mijn collega toen ik vroeg wat het was.

Happig als ik ben op cryptovaluta heb ik meteen ruimte vrij gemaakt om voor €1.000 aan Ecoin’s te kopen. Nu een paar dagen later ben ik hem eeuwig dankbaar. Waarom dan?

Maandagavond heb ik voor iets meer dan $9 per stuk kunnen kopen. Nu, vrijdagavond, is de koers gestegen naar ruim $120 per stuk. Een stijging van ruim 11.000%. Ja, je leest het goed!! De inleg van €1.000 is gestegen naar een waarde van €112.000. De winst heb ik meteen gecasht zodat het niet weer kan verdampen.

Tot zover de droom modus..

Zo had het dus kunnen lopen. Helaas is alleen het eerste deel van het verhaal waar. Mijn collega heeft mij inderdaad verteld dat ik Ecoin moest kopen. Hij had mij dit echter niet maandag verteld, maar vrijdagmiddag toen de munt al zo’n beetje het huidige niveau bereikt had. Voor mij veel te laat om deze explosieve groei mee te kunnen pakken.

Voor mij is de hele cryptomania niet te begrijpen en daarom zal ik er ook zeker niet in investeren. Het blijft iets wat niet te doorgronden is. De logica van een stijging van ruim 11.000% in één week lijkt mij niet gezond voor een investering. Als dit zo hard omhoog kan, dan kan het net zo goed ook de andere kant op gaan.

Ook is er gewoonweg geen onderliggende waarde wat voor mij betekent dat het geen logische investering is. Dat er (groot) geld mee te verdienen is zal ik niet ontkennen, maar de manier waarop staat mij gewoon niet aan.

Houd jij je bezig met crypto investing?

PS. Als dit bericht je bevalt, zou je deze dan willen pinnen door op bewaren te drukken als je over de bijgevoegde afbeelding gaat?

Tagged , , ,

5 thoughts on “De onbegrijpelijke wereld van…

  1. Speculeren is inderdaad het betere woord. Ik heb een kleine portfolio aan munten echter is de volatiliteit in ieder geval bizar hoog. Op dit moment sta ik op een verdubbeling in een 6 maanden of iets dergelijks. Maar had je me dit gevraagd begin januari dan had ik trots kunnen vertellen dat ik al had verzesvoudigd….

  2. De hoge volatiliteit en hoge pieken en dalen maken het inderdaad interessant om ‘snel’ wat geld te verdienen (of te verliezen), mits je weet waar je mee bezig bent. Ik houd me er zelf niet echt mee bezig, wil me liever focussen op 1 ding tegelijk en crypto past daar dan net niet tussen.

    Als je collega het je wel die maandag had vertelt, zou het dan anders zijn geweest?

    1. Crypto’s vragen volgens mij veel tijd als je het goed wilt doen. In de eerste plaats uitzoeken waarom je nou juist in een bepaalde munt wilt investeren speculeren en op de tweede plaats de volatiliteit. Wil je verdienen, dan moet je mijns inziens niet speculeren op de lange termijn, maar korte termijn handelen en dat vraagt continue aandacht.

      En nee, als mijn collega het wel van te voren had kunnen voorspellen, dan had ik niet naar hem geluisterd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.