Coronatijd – Opruimen – Boeken

SInds het Coronavirus het land regeert is V, de vrouw van huize NT71, aan het opruimen geslagen. Landelijk is dit bij heel veel andere huishoudens ook sinds die tijd een trend. In onze gemeente is er zelfs de mogelijkheid om tot drie maal toe een afspraak te maken voor het ophalen van grofvuil. Tot op heden hebben wij eenmaal zo’n afspraak gemaakt. De avond voor dat ze de spullen zouden komen halen hebben we alles wat weg kon aan straat gezet. We hebben ons die avond en de volgende ochtend geamuseerd en verbaasd over het aantal mensen dat even komt kijken wat er bij ligt. Er werd al aardig wat meegenomen voordat de vuilwagen er was. En soms werd er ook wat bijgezet. Heerlijk om naar te kijken.

Het ruimt onze zolder aardig op in elk geval. En daar blijft het niet bij. V is nog steeds bezig met spullen weg doen die we niet meer nodig hebben of niet meer willen hebben. Op de zolder is alles van zijn plek geweest en is door de handen van haar heen gegaan. Voor mij blijven er nog een paar dozen over die ik even moet uitzoeken, maar verder pakt zij het heel grondig aan en ontgaat haar niets. Super fijn, want ondanks dat we nog maar 5 jaar in dit huis wonen begon het al aardig vol te raken.

Van de week was ze aan de boeken toegekomen. Op zolder hebben we twee boekenkasten staan die behoorlijk vol staan stonden. Nadat alles uitgezocht was op genre en op de foto gezet was zijn deze foto’s doorgezet naar de familie app groepen en naar wat vrienden. Aan hen de vraag of er iets voor ze bij zit. Zo niet, dan gaat ook dit weg. Niet naar de stort, ook niet in de fik, maar naar de kringloop zodra dit weer kan. Dat was althans het idee van V. Maar ja, de kringloop zit al een tijdje helemaal dicht. En ja, als je eenmaal de keuze hebt genomen om het weg te doen, dan moet dat ook zo snel mogelijk natuurlijk.

Dus op zoek naar wat je allemaal kan doen met boeken die je niet meer wilt/nodig hebt in je leven. Na een snelle zoektocht op internet kwam V uit bij de minibieb. En jawel, niet al te ver bij ons huis vandaan zou er één moeten zijn. Met de fietstassen volgeladen zijn we op pad gegaan. Zowaar kwamen we er onderweg nog één tegen welke niet op de website stond en wat verderop degene waar we naar toe onderweg waren. Die kastjes werden vakkundig door ons volgestouwd met boeken waar wij vanaf wilden.

Bij beide kasten keek ik toch even in de huidige voorraad boeken of er iets tussen zou zitten wat ik misschien toch weer mee wilde nemen. De eerste kast bood niets interessants voor mij. Bij de tweede kast echter…

Daar stond zomaar een boek tussen welke nog op mijn leeslijst staat. Het betreft het boek van Timothy Ferris – een werkweek van 4 uur. Ondanks dat we proberen te minimaliseren leek het mij een goed idee om dit boek mee te nemen.

Vind jij wel eens van zulke pareltjes terwijl je het niet verwacht? Maakt niet uit of het hier om een boek gaat of iets anders.

Tagged , ,

4 thoughts on “Coronatijd – Opruimen – Boeken

 1. Wat een goed idee om een foto van al je boeken te delen met familie en vrienden. Misschien ga ik dat ook wel doen om van mijn boeken af te komen.

 2. Haha, leuk om te lezen.
  Hier ook vollop aan het consuminderen.
  Was al een tijdje hiermee bezig, maar nu is ook mijn huis verkocht (heb nog niets anders :-).
  Dus is het helemaal zaak om zoveel mogelijk weg te doen zodat er (eventueel) zo min mogelijk opgeslagen hoeft te worden.
  Oh overigens gaat bij mij het roer volledig om. Baan namelijk ook inmiddels opgezegd 🙂 eind dit jaar ga ik met een soort van FIRE of plakbandpensioen of hoe je het ook wil noemen. Stop iig. op mijn 54-ste en haal de 71 bij lange na niet werkend :-))

 3. Waar haalt iedereen toch de tijd (en energie) vandaan voor al dat opruimen? Ik dacht ook eindelijk tijd te hebben voor klusjes en opruimen, maar helaas, werk is drukker dan ooit en het huis wordt sneller vies nu we samen thuiswerken. Ben al blij dat ik huis en tuin kan bijhouden, extra’s lukken helaas niet. Dus jaloers op jullie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.