Besparing dankzij Marktplaats

Prijskaart van jasEen nieuwe jas

Zelf ben ik er geen fan van en doe het dan ook zo weinig mogelijk. Shoppen! Kleding doet me niets eigenlijk en eigenlijk vind ik het maar zonde van het geld. Maar ja, zonder kleding is ook geen optie. Jassen heb ik ook het liefst gewoon niet aan. Een zomerjas heb ik denk ik sinds dat ik naar school ging al niet meer gehad. Een winterjas daarentegen is wat anders. Dat is, net als gewone kleding, ook een noodzakelijk kwaad. Ik doe echter al zo’n 5-6 jaar met dezelfde jas. Vorig jaar heb ik er een nieuwe rits in laten zetten zodat deze nog weer enkele jaren mee kan.

Onze dochter had echter nog geen jas terwijl ze er de komende maanden ook zeker één nodig zal hebben. Maar ja, een kind groeit zo uit zijn kleding hebben we al gemerkt. En om dan enkele tientjes neer te tellen voor een jas die nog geen 3 maanden mee gaat… Dat vinden wij geen goed idee.

Zo kwam V met het idee om op Marktplaats te kijken. Marktplaats is absoluut niet mijn favoriete website. Eigenlijk heb ik er gewoon een hekel aan, maar ik sta er altijd weer versteld van hoe goed het eigenlijk werkt. V had binnen de kortste keren namelijk een hele leuke jas gevonden. Deze jas mocht voor een klein prijsje weg en er werd al snel een bod geaccepteerd van €5. Een prima prijs voor een jas lijkt mij.

Winkelprijs

Toen V van de week even in de stad was ging ze even bij de winkel, waar de jas oorspronkelijk vandaan komt, kijken of deze nog verkocht werd. En jawel hoor. Exact dit model hing er nog. Ze kwam tot de ontdekking dat de nieuwwaarde van de jas een slordige €42,95 bedraagt. Een prijs die wij beiden nooit zouden uitgeven voor een jas in die maat. En zoals het dan bij ons gaat volgde er weer een leuke WhatsApp conversatie.

Koop/verkoop jij wel eens kleding via Marktplaats?

Tagged , , ,

16 thoughts on “Besparing dankzij Marktplaats

    1. Tot op heden hadden wij best veel nieuw gekocht, maar dat was voornamelijk doordat opa en oma dat betaalden. Nu zal er meer en meer tweedehands komen bij ons.