Besparing dankzij Marktplaats

Prijskaart van jasEen nieuwe jas

Zelf ben ik er geen fan van en doe het dan ook zo weinig mogelijk. Shoppen! Kleding doet me niets eigenlijk en eigenlijk vind ik het maar zonde van het geld. Maar ja, zonder kleding is ook geen optie. Jassen heb ik ook het liefst gewoon niet aan. Een zomerjas heb ik denk ik sinds dat ik naar school ging al niet meer gehad. Een winterjas daarentegen is wat anders. Dat is, net als gewone kleding, ook een noodzakelijk kwaad. Ik doe echter al zo’n 5-6 jaar met dezelfde jas. Vorig jaar heb ik er een nieuwe rits in laten zetten zodat deze nog weer enkele jaren mee kan.

Onze dochter had echter nog geen jas terwijl ze er de komende maanden ook zeker één nodig zal hebben. Maar ja, een kind groeit zo uit zijn kleding hebben we al gemerkt. En om dan enkele tientjes neer te tellen voor een jas die nog geen 3 maanden mee gaat… Dat vinden wij geen goed idee.

Zo kwam V met het idee om op Marktplaats te kijken. Marktplaats is absoluut niet mijn favoriete website. Eigenlijk heb ik er gewoon een hekel aan, maar ik sta er altijd weer versteld van hoe goed het eigenlijk werkt. V had binnen de kortste keren namelijk een hele leuke jas gevonden. Deze jas mocht voor een klein prijsje weg en er werd al snel een bod geaccepteerd van €5. Een prima prijs voor een jas lijkt mij.

Winkelprijs

Toen V van de week even in de stad was ging ze even bij de winkel, waar de jas oorspronkelijk vandaan komt, kijken of deze nog verkocht werd. En jawel hoor. Exact dit model hing er nog. Ze kwam tot de ontdekking dat de nieuwwaarde van de jas een slordige €42,95 bedraagt. Een prijs die wij beiden nooit zouden uitgeven voor een jas in die maat. En zoals het dan bij ons gaat volgde er weer een leuke WhatsApp conversatie.

Koop/verkoop jij wel eens kleding via Marktplaats?

Tagged , , ,

16 thoughts on “Besparing dankzij Marktplaats

  1. Tot op heden hadden wij best veel nieuw gekocht, maar dat was voornamelijk doordat opa en oma dat betaalden. Nu zal er meer en meer tweedehands komen bij ons.

 1. Heel herkenbaar! Hier in mijn stad heb je een hoop kringloopwinkels. Pas nog een hele leuke en hippe spijkerbroek gescoord voor een paar euro. Bijkomend voordeel; je kan nog even passen voordat je het koopt..

  1. Wij hebben ook een vrij grote kringloop om de hoek zitten. Misschien ook maar eens wat vaker heen gaan. Hoewel mij soms opvalt dat dingen daar ook nog vrij prijzig kunnen zijn.

 2. Haha… als je wil besparen is Marktplaats een goede plek.
  Ik koop en verkoop er ook dingen.
  Ook een mooi kast en bank, alleen mijn matras koop ik wel nieuw 🙂

  1. Uit hygiënisch oogpunt lijkt mij dat ook niet zo fris om bijvoorbeeld een matras tweedehands te kopen. Meubels daarentegen kan prima.

 3. Wij kopen regelmatig iets op marktplaats of in de kringloopwinkel, zowel vanwege de besparing als duurzaamheidsaspect. Alleen voor kleren nog niet echt aan begonnen, zouden we ook best eens voor kunnen kijken zodra we iets nodig hebben!

  1. Kleding voor mezelf koop ik eigenlijk altijd nieuw of krijg ik soms van familie. Op marktplaats zou ik daar voor mezelf (ook) niet voor kijken. Van de week nog wel een hele tas vol babykleertjes gekocht via marktplaats.

 4. Als ik kleding koop, probeer ik het tweedehands te doen. In de kringloopwinkels slaag ik bijna nooit, maar er zijn een aantal tweedehandswinkels waar ze mooie merkkleding verkopen voor zeer schappelijke prijzen. De Reshare winkels van het Leger des Heils zijn een goede aanrader, ook voor kinderkleding! 🙂

  1. Bedankt voor de tips. Misschien dat ik donderdag eens ga kijken bij de locale kringloop om te zien wat ze hebben. Leger des heils ben ik nooit geweest. Is dat niet iets voor meer hulp behoevende?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.