Auto naar de garage

Auto’s… Iets dat flinke hoofdbrekens op kan leveren. Zo’n auto hadden wij tot vorig jaar augustus. Eentje die al flink oud was en waar al veel kilometers op de teller stond. Er kwam groot onderhoud aan wat het voor ons niet meer interessant maakte om die auto te houden. Hoe we die nieuwe auto gekocht hebben is geschiedenis.

Inmiddels hebben we alweer een dikke 13 duizend kilometer met de nieuwe tweedehands auto gereden. Het was weer tijd voor een beurt. Toen ik de afspraak had gemaakt voor de beurt had ik aangegeven dat hij volgens mij een kleine beurt nodig had, maar dat vooral ook wilde laten bepalen door de garage. Die hebben er tenslotte verstand van. Toen ik die ochtend de auto bij de garage bracht, had ik de rekening van de voorgaande beurt er even bij gepakt. Die had ik bij de aanschaf van de auto van de vorige eigenaar gekregen. Toen ik die vast had zag ik dat eind februari 2018 de auto ook voor de APK gekeurd was.

Nu was het een maand eerder dus was maar de vraag of de auto al voor de APK gekeurd kon worden. Volgens het keuringsrapport verloopt de APK op 31 maart. Dat was gunstig aangezien de APK 2 maanden van te voren gedaan kan worden. Meteen gevraagd aan de garage of ze de auto ook maar meteen konden APK keuren. Gelukkig kon dat, scheelt mij weer een keer extra naar de garage toe.

De rekening

Toen ik de auto later die middag op ging halen kreeg ik te horen dat er niets aan de hand was. Niets kapot of vervangen behalve wat standaard onderhoud zoals nieuwe olie en een filter hier en daar. En uiteraard de APK afmeldkosten. De volgende dag kreeg ik de rekening in de inbox. Toch altijd weer spannend, ondanks dat er niets aan de hand was.

We moesten, ondanks dat er niets aan de hand was, €234 afrekenen. Ik vind het nog best wel een flink bedrag voor als er niets aan de hand is (had ik dat al gezegd?), maar zo kunnen we wel weer een jaar vooruit. Oja, af en toe ook een stukje achteruit, maar dat terzijde.

Gelukkig is de rekening echter niet zo hoog als die van Cheesy. Het kan dus altijd erger.

Tagged , ,

8 thoughts on “Auto naar de garage

  1. Helemaal niet vreemd. Helaas gaat er toch zeker tijd in het onderhoud zitten, al gauw een uur. Dat zal dan ook de grootste kostenpost zijn. Ook olie is niet goedkoop en per filter is het al gauw een euro of 15. Ik werk zelf als service adviseuse (diegene die de offerte maakt bij gebreken voor de APK). Wij communiceren vooraf een vaste prijs. Bij bijkomende kosten wordt er gelijk gesproken met de klant. Die transparantie vind ik fijn en ik merk ook dat de facturen hierdoor minder ‘pijn’ doen. Prijzen zijn tenslotte al bekend.

    1. De kosten verbazen mij in zoverre ook niet eigenlijk. Maar het blijft krom om €234 te moeten betalen als er eigenlijk helemaal niets aan de hand is. De strekking van het verhaal is eigenlijk dat auto’s gewoon rete duur zijn om te hebben.

  2. Yup, auto’s zijn duur! Zelfs als er niks aan de hand is…. Daarom fiets ik ook zo veel mogelijk. Maar ja, die auto doet al zeer aan je portemonnee als ie voor de deur staat!

    1. Ik zou graag meer fietsen naar mijn werk, maar de afstand is gewoon te groot. Toch maar sparen voor een speed pedelec, maar die zijn tot op heden ook redelijk onbetaalbaar.

  3. Die van ons mag morgen. Hou mijn hart ook vast. Vandaag nog even de ruitenwisservloeistof bijvullen. Hiervoor zaten we bij een garage die er standaard 6 euro voor op de rekening schreef. Na de eerste keer gaf uk hem aan dat ie dan even naar dat reservoir moest kijken. Garage zit hier hemelsbreed nl 100 meter vandaan en ik had hem tot aan de rand toe afgevuld. Hij schrapte gauw de kosten. Toen ze er de tweede keer weer opstonden wist ik dat het tijd was om een andere garage te gaan zoeken…

    1. Hoe is het afgelopen Geldover? Dat met die ruitenwisservloeistof herken ik. Bloed irritant. Je weet dat het reservoir vol zit, maar toch staat er weer voor een paar euro extra op de rekening. Ik laat het meestal maar voor wat het is. Pakken ze het daarmee niet, dan doen ze dat ergens anders mee wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.