Alsjeblieft niet nog meer boodschappentips

AH boodschappenlijstNee mensen, ik ga geen boodschappen tips geven of een wekelijks lijstje posten met hoe wij boodschappen doen. Niemand zou er baat bij hebben. Enerzijds niet omdat onze boodschappen niet bijzonder zijn en anderzijds niet omdat wij helemaal niet prijsbewust zijn als het op boodschappen aankomt. Met een gemiddelde uitgave van €482,96 per maand aan boodschappen kan je niet zeggen dat we weinig boodschappen doen. Bij dit bedrag zit wel echt alles aan boodschappen. Alles van voedsel, persoonlijke verzorgingsproducten, maar ook luiers voor B.

Toch wilde ik jullie de kassabon van afgelopen zaterdag niet onthouden. Ondanks dat wij zo goed als alle boodschappen bij de welbekende groot grutter doen, proberen we wel prijsbewust te zijn waar mogelijk en eten we vaak uit de bonus. Ik realiseer mezelf dat de AH niet de goedkoopste winkel is, maar ik doe er gewoon erg fijn boodschappen en dat vind ik ook wat waard.

Maar huh, je zei net toch dat jullie niet prijsbewust zijn? Nu ineens wel? Nee hoor! We kopen eigenlijk vooral ook waar we zin in hebben. Mochten dat bijvoorbeeld sperziebonen zijn terwijl het volledig buiten het seizoen is, dan is dat zo.

Maar soms kan je toch leuke voordelen pakken bij de AH. Zo ook tijdens mijn wekelijkse boodschappenrondje afgelopen zaterdag. Bijna alles wat ik kocht zat of in de bonus of in de persoonlijke bonus. Hierdoor kon ik voor €87,72 boodschappen doen terwijl ik maar €55,36 af hoefde te rekenen.

Voorwaarde hierbij is wel dat je een persoonlijke bonuskaart hebt. Door de persoonlijke bonuskaart kan meneer AH precies bijhouden wat wij in zijn winkel halen. Ik wens hem erg veel succes met deze data, ons levert het extra bonus op.

Al met al kan je met een beetje slim inkopen ook bij de AH maar zo eens 36,9% besparen op je boodschappen. Helemaal zo gek nog niet.

Hoeveel geef jij gemiddeld per maand uit aan boodschappen?

Tagged , , ,

13 thoughts on “Alsjeblieft niet nog meer boodschappentips

  1. Hahaha, dat is helemaal goed hoor 🙂
   Dat is ook een mooi bedrag wat jullie uitgeven. Is dat vooral dan naar de Lidl gaan en dergelijke?

   1. Nee, gaan eigenlijk altijd naar de Jumbo. We maken veel eten zelf, en dat scheelt, maar verder niks bijzonders. Wel blijven kijken naar de prijzen natuurlijk en soms handig inkopen in bulk als er aanbiedingen zijn van spullen die we toch al kopen.

    1. Hmm, Jumbo is natuurlijk tot de goedkoopste supermarkt uitgeroepen. Wij kijken inderdaad ook veel naar aanbiedingen en kopen dan bulk in. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat er mensen zijn die schrikken van onze wasmiddel voorraad 🙂 De helft daarvan was gratis.

  1. Sommige producten vast wel, andere weer niet. Op de een of andere manier heb ik helaas een kleine afkeer gecreëerd tegen de Aldi/Lidl. Niks ten nadele van hun producten, die zijn vaak (erg) goed, maar ik doe er gewoon niet zo fijn mijn boodschappen en dat heeft inderdaad een prijs. Dat neem ik echter voor lief. Het genot is ook wat waard zullen we maar zeggen.

   1. Tja ieder zijn ding. Wij vinden de Aldi en zeker de Lidl in Driebergen een prachtige winkel en zeker met de XXL aanbiedingen erg goedkoop.
    Maar ook de luxere dingen zijn erg goed en stuk goedkoper dan bij de AH of Jumbo!

 1. Ook wij doen onze meeste boodschappen bij de Lidl en enkel een paar dingen kopen we bij de AH omdat de kwaliteit beter is (vleesvervangers, cola en vers brood). Wij geven maandelijks €280,- uit aan boodschappen (2 volwassenen, 2 katten).
  Het kopje ‘Uw Bonusvoordeel’ op de kassabon maakt ook mij altijd erg gelukkig. Toch moet je oppassen bij de boodschappen dat je geen dingen haalt die je anders niet had meegenomen omdat ze ‘in de Bonus zijn’. Uiteindelijk heb je dan wel 2 zakken chips voor de prijs van een, maar niet kopen is altijd nog goedkoper 😉

 2. Hmm. Wij geven 700 euro p.m. uit aan boodschappen en persoonlijke verzorging. Daar zit wel huishoudster bij (100 euro) en incidenteel iets anders. Maar we komen zeker op 500 p.m. (en ik dan nog daar bovenop lunch op werk). We zijn gemiddeld met 3 personen.

  Ik had al het idee dat dit veel is, maar mijn vriendin gelooft het allemaal wel en geeft aan dat dit vrij normaal is. Als ik de reacties hier lees, krijg ik het vermoeden van niet….

  1. Met zijn drieën zitten wij ook tegen de €600 per maand aan. Het is bovengemiddeld veel, dat realiseer ik mij ook. Echter heb ik niet het gevoel dat ik daar geld op wil gaan besparen. Ik vind lekker en vers (en soms ook veel) eten erg belangrijk. Nu kan dat vast goedkoper dan dat wij doen, maar voor mij voelt het goed zo.
   We gooien overigens (bijna) nooit eten weg. Dat gaat absoluut tegen mijn principes in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.